Nästan tillräckligt många

Nu saknar vi bara ett mindre antal avtal för att ekonomin ska gå ihop och vi kan börja gräva. Det ser alltså väldigt ljust ut och styrelsen räknar med att inom en eller två veckor ta beslut om att gå vidare med projektet. De som vill gå med men ännu inte har lämnat in sina avtal uppmanas att göra det så snart som möjligt.  Inom kort kommer vi att bestämma sträckningen och därefter kan det vara för sent att ansluta sig. Vi kommer att informera på hemsidan när sträckningen ska bestämmas och om sista dag för att skriva avtal.

Direkt efter jul- och nyårshelgerna ska vi börja skriva markavtal med berörda markägare. Det är även mycket annat arbete som ska göras den närmaste tiden och föreningen kommer att få hjälp av ett tjugotal områdesansvariga. De kommer så småningom att kontakta alla fastighetsägare vars fastigheter ska anslutas till fibernätet. Vem som är områdesansvariga och vilka områden de ansvarar för kommer vi att lägga ut på hemsidan i början av januari.

Styrelsen har fått frågan om man behöver köpa någon utrustning för att kunna ansluta sig till fibernätet. Svaret är nej. Det går bra att använda sin gamla dator, TV och telefon. Den utrustning i övrigt som behövs, t.ex. konverter och router, står Bredbandsbolaget för. Fastighetsägaren behöver alltså inte betala något för dessa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *