Bli medlem

Fiberföreningens geografiska område omfattar Eskelhem (ej delar av Övide och Unghanse) och Tofta (ej stora delar av Gnisvärd). Vidare omfattas några fastigheter i Hogrän och Stenkumla. För att se om din fastighet omfattas eller inte, se vår fiberkarta.

Om du köper en fastighet eller bostadsrätt som redan är ansluten till fibernätet kan du överta säljarens andel i föreningen och bli medlem. Ett avtal ska också upprättas mellan dig och föreningen.

Om du bygger ett nytt hus eller köper en fastighet/bostadsrätt som inte är ansluten så måste en slang grävas ned från närmaste kopplingsskåp till den eller de byggnader som ska anslutas. Vidare ska en fiberkabel blåsas in och svetsas. Vad det kostar att ansluta en fastighet eller bostadsrätt framgår under fliken ”Vad kostar det”.

Två gånger per år kan man ansluta en fastighet eller bostadsrätt till fibernätet, dels den 1 juni, dels den 1 december. Den som är intresserad av en anslutning bör höra av sig till föreningen några månader innan respektive datum, eftersom det är mycket som måste ordnas med offerter, grävning, fibrering m.m.

Skicka gärna  e-post till info@etfiber.se eller använd kommentarsrutan nedan för att komma i kontakt med styrelsen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *