Alla kan välja 3-play

Alla kan välja 3-playabonnemanget (bredband, telefoni och TV) oavsett om man är fast boende eller fritidsboende. Alla kan också välja det s.k. fritidsabonnemanget (bredband och telefoni). Skälet till att det senare abonnemanget kallas fritidsabonnemang är att en del fritidsboende nöjer sig med det marksända TV-utbudet och är främst intresserade av snabbt bredband och telefonin.

Vi har också fått frågor om vad som händer efter det att föreningens avtal med Bredbandsbolaget gått ut. Då ska föreningen träffa avtal med en eller flera nya tjänsteoperatörer, eller fortsätta med Bredbandsbolaget om de har det bästa erbjudandet. Eftersom tjänsteoperatörerna betalar föreningen för att få sälja tjänster i nätet gäller det för föreningen att välja den som betalar högst näthyra, har det bästa utbudet av bredbandstjänster och lägsta abonnemangspriset. Näthyran kommer självklart föreningens medlemmar tillgodo i form av ännu lägre abonnemangskostnad eller på annat sätt.

Skulle det bli så att föreningen någon gång i framtiden säljer fibernätet kommer självklart vinsten att gå till medlemmarna. Vad marknadsvärdet för nätet är om t.ex. tio år går förstås inte att uttala sig om, men det bör handla om ett antal miljoner. En insats nu på 12 000 kr kan alltså visa sig vara en bra investering.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *